Ahad, November 01, 2009

Penamaan Arnab

Hari ini kami menamakan arnab-arnab kami untuk memudahkan perbualan dan perbincangan. Mula-mula kami memanggil arnab dengan nombor sel yang mereka tinggal tetapi agak susah untuk diingati. Setelah perbincangan ringkas dibuat, kami namakan arnab-arnab kami seperti berikut:-
Dayang, sempena dayang senandung. Bulunya hitam. Betina. Berasal dari Bendang Kering, Sayung. Tinggal di Sel 1-1. Rasanya sedang bunting sebab suka menderam dan garang.
Leo. Sempena Lionhead, kepunyaan Azrul, tinggal di sel 1-2 bersama-sama Boo, sempena panggilan kawan perempuan Amir. Boo adalah arnab kepunyaannya.Rossa. Anak Lionhead betina kepunyaan Fatini. Sempena jambulnya yang tinggi seperti tanduk rusa. Kecantikan Rossa semakin hari semakin menyerlah. Bulunya berubah warna dari warna hitam keseluruhannya kepada kelabu di jambang dan jambulnya. Rossa tinggal di sel 1-3.
Cicak. Sempena bulunya seperti tikus tapi orang tua-tua selalu panggil cicak kepada kucing yang berbulu warna begini. Jantan. Tinggal di sel 1-4.

Bonia. Sempena beg tangan Bonia. haha. Betina. Tinggal di sel 1-5.

Beyonce. Sempena bulunya yang coklat seperti kulit penyanyi terkenal tu.. Betina. Tinggal di sel 1-6.Slyvia. Sempena bulunya berwarna perak atau silver. Betina. Tinggal di sel 1-7.Bandi. Sempena seorang pahlawan di Indonesia. Diberinama oleh Jaswadi, pekerja Indonesia saya. Jantan. Tinggal di sel 1-8.Qistina. Sempena SpaQ. haha. Betina. Tinggal di sel 1-9. Qistina sedang bunting. Jadi dia tinggal di wad bersalin.
Yuri. Sempena angkasawan. Anggora jantan. Tinggal di sel 2-3.Angie. Sempena Anggora betina. Tinggal di sel 2-4.

Elvis. Sempena jambulnya yang macho seperti sideburn penyanyi legenda itu. Lionhead jantan. Tinggal di sel 2-5.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan